Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 1
BLOG

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου.

Λάβατε μια πρόσκληση για το χαρμόσυνο γεγονός ενός γάμου και γνωρίζετε ό,τι έχετε επιλεγεί για κουμπάρα ή για παράνυφος.  Όμως, με αυτή την πρόσκληση δεν έρχεται μόνο η υποχρέωση να είστε παρόντες και να προσφέρετε ένα γαμήλιο δώρο σύμφωνα με την κοινή λογική, σημαίνει επίσης ό,τι πρέπει να επενδύσετε σε ενδύματα τόσο για την οικογένεια σας, όσο και για εσάς, έτσι ώστε να δημιουργήσετε μια αξιόλογη εμφάνιση.

Φυσικά, όταν έχετε επιλεγεί για κουμπάρα ή παράνυφος αυτής της ιδιαίτερης τελετής είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα επίσημο φόρεμα, καθώς πρέπει να έχετε κατά νου μερικούς βασικούς κανόνες, οι οποίοι θα σας βοηθήσουνε να αποφασίσετε για μια σωστή εμφάνιση.

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 2

Το τι θα επιλέξετε να φορέσετε σε έναν γάμο εξαρτάται κυρίως από το είδος του γάμου που θα παρευρεθείτε: θα είναι απλός πολιτικός γάμος, θα είναι θρησκευτικός γάμος. Ανάλογα από την κατάσταση, θα πρέπει να προετοιμαστείτε κατάλληλα.

Το φόρεμα της κουμπάρας και της παρανύμφου

Για τη νύφη είναι σίγουρα μέγιστο άγχος να επιλέξει ένα νυφικό κατάλληλο για την τελετή, όμως στην περίπτωση που έχετε επιλεγεί για κουμπάρα είναι εξίσου δύσκολο να βρείτε κάτι που σας αρέσει και θα ταιριάξει στο σωματότυπο σας.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημεία που μπορείτε να προσέξετε.

Αρχικά να θυμάστε αν είστε η κουμπάρα ή ακόμα και η παράνυφος σε έναν γάμο θα πρέπει να φορέσετε δύο ρούχα.

Η κουμπάρα για την ημερήσια τελετή καλό είναι να φορέσει ένα πιο απλό μίντι φόρεμα και για το βράδυ μπορεί να επιλέξει ένα κομψό μάξι φόρεμα που θα αναδείξει τις ιδιαιτερότητες της. Γενικά, προτείνετε το μήκος του φορέματος να έχει το ίδιο μήκος με αυτό της νύφης. Ωστόσο, εξίσου πολύ σημαντικό είναι το χρώμα του φορέματος, καθώς λευκή απόχρωση φοράει μόνο η νύφη.

Στη συνέχεια, για να βεβαιωθείτε ότι το ντύσιμό σας είναι κατάλληλο, λάβετε υπόψη το θέμα που προσεγγίστηκε για αυτήν την εκδήλωση. Δεδομένου ότι η νύφη πρέπει να είναι αυτή που λαμβάνει όλη την προσοχή, δεν χρειάζεται να επιλέξετε ένα φόρεμα που θα την επισκιάσει εντελώς. Όμως, το σωστό φόρεμα δεν πρέπει να είναι πολύ απλό γιατί ως κουμπάρα πρέπει να διαφοροποιηθείτε από τους άλλους καλεσμένους και να κάνετε καλή εντύπωση.

Στην περίπτωση της παρανύμφου το πρώτο ρούχο, αυτό για την ημέρα του γάμου το επιλέγει η ίδια η νύφη, έτσι ώστε να ταιριάζει και να είναι ασορτί με το νυφικό.

Τα μίνι φορέματα που μπορείτε να φορέσετε ως παρανυφάκι είναι φέτος στην μόδα και ειδικά αν είστε νέα τότε δεν έχει κανένα νόημα να κρύβεστε πίσω από τα μάξι φορέματα που σας καλύπτουν πλήρως. Τα κοντά φορέματα έχουν έναν αέρα τόσο σοφιστικέ όσο και τα μακριά και οι σχεδιαστές μόδας έχουν λανσάρει στις φετινές συλλογές πολλά σχέδια επίσημων φορεμάτων που είναι κατάλληλα για την συγκεκριμένη περίσταση.

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 5

Είστε η κουμπάρα και είδατε το πιο όμορφο φόρεμα που είναι ιδανικό για την τελετή του γάμου. Όμως πρέπει να λάβετε υπόψη μερικές πολύ σημαντικές συμβουλές.

Πρώτα από όλα, ένα επίσημο φόρεμα πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με την εποχή που λαμβάνει χώρα η εκδήλωση.

Αν είναι χειμώνας τότε επιλέξτε ένα υλικό όπως η δαντέλα ή το ένα φόρεμα με πούλιες.

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 6

Για ένα γάμο που θα γίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα φόρεμα με τούλι, μουσελίνα ή βουάλ ύφασμα γιατί είναι πιο αέρινα και θα νιώθετε πιο άνετα.

Επίσης, το φόρεμα που θα φορέσετε πρέπει να έχει το κατάλληλο μέγεθος για εσάς, έτσι ώστε να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Αν θέλετε το φόρεμα να σας ταιριάζει όσο το δυνατόν καλύτερα, ακόμα κι αν έχετε μερικά παραπάνω κιλά, επιλέξτε αυτό που έχει πάνω από 80% ελαστικότητα.

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 7

Ένα μάξι αμπιγιέ φόρεμα σε μεγάλο μέγεθος προσφέρει το πλεονέκτημα, ότι καλύπτει το κάτω μέρος και έτσι δεν θα ανησυχείτε ότι θα τονιστούν τα πόδια σας. Εάν έχετε ένα γενναιόδωρο μπούστο τότε τονίστε το, επιλέγοντας ένα βαθύ V ή κρουαζέ ντεκολτέ.

Το φόρεμα της κουμπάρας και οι αποχρώσεις που είναι προτιμότερο να επιλέγονται

Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει μια καλή επιλογή, το φόρεμα που έχετε επιλέξει για το γάμο δεν πρέπει μόνο να είναι καλόγουστο, αλλά να έχει και το κατάλληλο χρώμα, ώστε να αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες σας. Από χρωματική άποψη, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε απόχρωση εκτός από τη λευκή, η οποία προορίζεται αποκλειστικά για τη νύφη. Φυσικά, το σωστό χρώμα πρέπει να επιλεγεί έτσι ώστε πρωτίστως να σας ταιριάζει αλλά και να είναι στην μόδα.

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 8

Το πράσινο χρώμα είναι κατάλληλο αν το θέμα του γάμου είναι φρέσκο και τολμηρό. Ένα σμαραγδένιο πράσινο φόρεμα θα σας κάνει να ξεχωρίσετε, αν είστε κοκκινομάλλα, μελαχρινή ή ξανθιά.

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 9

Το βαθύ κόκκινο θα αναδείξει τη θηλυκότητά σας ανεξάρτητα από το μήκος φορέματος που θα επιλέξετε.

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 10

Ένα μαύρο φόρεμα είναι πάντα μια καλή επιλογή γιατί είναι μια θηλυκή και σέξι επιλογή ταυτόχρονα, ενώ είναι πιο εύκολο να συνδυαστεί με τα αξεσουάρ.

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 11

Το μωβ ή το λιλά είναι ένα χρώμα τόσο μυστηριώδες και γοητευτικό όσο το μαύρο.

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 12

Το κίτρινο είναι επίσης κατάλληλο χρώμα για το φόρεμα της κουμπάρας γιατί είναι λαμπερό και χαρούμενο.

Για να γίνετε λοιπόν μια γοητευτική εμφάνιση χωρίς να επισκιάσετε τη νύφη, δείτε μερικά φορέματα που μπορείτε να φορέσετε:

Μίνι φόρεμα από δαντέλα ή τούλι

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 13

Είναι η σωστή επιλογή για μια τέτοια εκδήλωση και ειδικά αν δεν είστε πολύ ψηλή τότε ένα τέτοιο φόρεμα θα σας ωφελήσει περισσότερο.

Μίνι φόρεμα με τιράντες

Τα κοντά φορέματα με τιράντες θα δημιουργήσουν έναν εκλεπτυσμένο αέρα και είναι κατάλληλα ειδικά αν σκοπεύετε να νιώθετε όσο το δυνατόν καλύτερα όλο το βράδυ και να χορέψετε. Μην ξεχάσετε να ταιριάξετε τα πάντα με ένα άνετο αλλά κομψό ζευγάρι παπούτσια που θα αναδείξουν την ομορφιά του ντυσίματος σας.

Μίντι βραδινό φόρεμα για την κουμπάρα

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 16

Ένα μίντι φόρεμα πάντα κλέβει τις εντυπώσεις, καθώς προσδίδει απέραντη γοητεία και θηλυκότητα, δεδομένου φυσικά το κάτω μέρος του φορέματος να καταλήγει σε κλος αέρινη γραμμή.

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 17

Ωστόσο, αν είστε η κουμπάρα φορώντας ένα μίντι φόρεμα σε ίσια και εφαρμοστή γραμμή σίγουρα δεν θα περάσετε απαρατήρητη, διότι η κομψότητα αυτού του φορέματος θα προσελκύσει πολλά βλέμματα.

Μάξι φόρεμα για την κουμπάρα ή το παρανυφάκι

Εάν δεν σας αρέσουν τα μίνι φορέματα, τότε η καλύτερη λύση είναι να επιλέξετε ένα μάξι φόρεμα. Ωστόσο, αν θέλετε να δείχνετε άψογη, τότε θα λάβετε υπόψη σας ότι όλες οι λεπτομέρειες πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο τέλειες, ακόμα κι αν δεν είστε νύφη.

Τα μάξι φορέματα θεωρούνται τα πιο κατάλληλα για μια κουμπάρα γι’ αυτό, σας προτείνουμε παρακάτω μερικά σχέδια που θα ταιριάξουν σε αυτήν την ιδιαίτερη περίσταση.

Βραδινά μάξι φορέματα από τούλι και δαντέλα

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 20

Τα επίσημα φορέματα συνήθως αποτελούνται στο κάτω μέρος τους από τούλι, ένα ρευστό και πολύ θηλυκό υλικό. Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, μπορείτε να επιλέξετε το πάνω μέρος του βραδινού φορέματος σας να είναι από δαντέλα. Ειδικά αν έχετε το ρόλο της κουμπάρας, τότε θα μπορέσετε να ταιριάξετε καλύτερα στην εικόνα του γάμου.

Βραδινό μάξι ασύμμετρο φόρεμα με βολάν

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 21

Αυτού του είδους τα φορέματα είναι στην μόδα φέτος. Ειδικά αν είστε από τις γυναίκες που τους αρέσουν να τραβάνε τα βλέμματα τότε ένα τέτοιο φόρεμα είναι η σωστή επιλογή.

Οι φλοράλ λεπτομέρειες είναι εξίσου στην μόδα και ακόμα καλύτερα, για να διαφοροποιηθείτε από το σύνολο μπορείτε να επιλέξετε ένα φόρεμα με γεωμετρικά σχέδια.

Επίσημο φόρεμα με άνοιγμα

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 22

Ένα βραδινό φόρεμα με άνοιγμα στο τελείωμα του, αποκαλύπτοντας το πόδι σας σε κάθε σας βήμα, θα σας κάνει να ξεχωρίσετε, αλλά με θετική έννοια!

Ως κουμπάρα ή ακόμα και ως παρανυφάκι, θα πρέπει να ξεχωρίσετε από τους άλλους καλεσμένους και να φορέσετε ένα εντυπωσιακό και κομψό φόρεμα.

Θυμηθείτε, ένα χρώμα που έρχεται σε αντίθεση με το λευκή απόχρωση του νυφικού θα δείχνει υπέροχο στις φωτογραφίες του γάμου.

Βραδινά φορέματα για την κουμπάρα ή την παράνυφο στην τελετή ενός γάμου. 26

Εξοπλιστείτε με το κατάλληλο φόρεμα και τα κατάλληλα αξεσουάρ και θυμηθείτε ότι εσείς είστε αυτή που πρέπει να νιώθετε όμορφα και άνετα φορώντας ένα φόρεμα που θα αναδεικνύει την θηλυκή πλευρά σας.