katalilo dekolte tou forematos gia sena
BLOG

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα;

Το γυμνό δέρμα του λαιμού και του μπούστου (στα γαλλικά ντεκολτέ) ήταν, είναι και θα είναι πάντα το στολίδι για μια γυναίκα. Ωστόσο, το κατάλληλο φόρεμα μπορεί να το αναδείξει, ενώ το ακατάλληλο να τονίσει τις όποιες ατέλειές του. Ανάλογα λοιπόν, με το σωματότυπο σου αλλά και τα προσόντα τα οποία διαθέτεις, διάλεξε την κατάλληλη λαιμόκοψη που πρέπει να έχει το καθημερινό ή βραδινό φόρεμά σου, για να προσθέσεις μια έξτρα θηλυκότητα στην εμφάνισή σου.

Φόρεμα με V ντεκολτέ

Είναι το σχήμα που ταιριάζει σχεδόν σε όλες τις γυναίκες, κυρίως γιατί κάνει τον λαιμό να φαίνεται μακρύτερος.

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 3

Πλεονεκτήματα:

  • Βελτιώνει το οπτικό αποτέλεσμα του δυσανάλογα μεγάλου στήθους κάνοντάς το να φαίνεται λιγότερο ογκώδες. Βασική προϋπόθεση να μην έχει βαθύ ντεκολτέ το φόρεμα σου, γιατί κινδυνεύει να γίνει προκλητικό.
  • Επίσης, όταν το στήθος είναι μικρό, καλό είναι το V του φορέματος σου, να μην είναι χαλαρό αλλά να εφαρμόζει καλά στο μπούστο. Μια καλή ιδέα είναι να το στολίσεις χρησιμοποιώντας κάποια κορδέλα, ένα φουλάρι, ένα μικρό βολάν ή μια διακοσμητική μπορντούρα, ή ένα φιόγκο.
  • Αν έχεις όμορφο μπούστο και ώμους, το V μπορεί να μην είναι τόσο βαθύ, όσο πλατύ (να ανοίγει, δηλαδή σε αμβλεία γωνία). Θα αναδείξει ένα δυνατό σημείο της γυναικείας σου ομορφιάς.
Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 4

Φόρεσε λοιπόν, το αγαπημένο σου μίνι, μίντι φόρεμα, σε ίσια ή κλος γραμμή , με ντεκολτέ σε V σχηματισμό και ετοιμάσου να καταπλήξεις τα πλήθη!

Φόρεμα με ντεκολτέ σε σχήμα U

Η καμπύλη είναι ένα σχήμα κατεξοχήν θηλυκό, επομένως είναι φυσικό να προσθέτει κομψότητα. Αν έχεις κοντό λαιμό, το ντεκολτέ του φορέματος που θα επιλέξεις να το προτιμήσεις πιο στενό και βαθύ (όχι όμως πιο κάτω από το σημείο όπου αρχίζει το στήθος). Επίσης, το σχήμα του τονίζει τους όμορφους, στρογγυλεμένους ώμους, αλλά ακόμα και αν έχεις στενούς ώμους θα τους βελτιώσει οπτικά.  

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 5

Φόρεμα με ντεκολτέ σε σχήμα χαμόγελο

Ιδανικό για λεπτές σιλουέτες με κανονικό στήθος, αντιθέτως θεωρείτε ακατάλληλο για γυναίκες με μεγάλο, βαρύ, στήθος, γιατί το κάνει να φαίνεται ακόμα μεγαλύτερο. Ταιριάζει πολύ σε όσες έχουν τα μαλλιά τους κοντά ή μαζεμένα ψηλά. Προσοχή όμως γιατί, αν η πλάτη σου είναι φαρδύτερη από ό,τι η περιφέρεια, η δυσαναλογία αυτή θα φαίνεται ακόμα πιο έντονη. Αντίθετα, αν έχεις στενούς ώμους, σου ταιριάζει απόλυτα!

Συνοψίζοντας λοιπόν ένα μίντι, μίνι ή μάξι φόρεμα με ντεκολτέ σε σχήμα χαμόγελο, προτιμάτε κυρίως για γυναίκες που έχουν μικρό ή κανονικό μπούστο.

Φόρεμα με ντεκολτέ σε σχήμα τετράγωνο

Πηγαίνει πολύ σε γυναίκες με μικρό ή κανονικό στήθος και σχετικά ψηλό λαιμό, ενώ επίσης ταιριάζει σε πολύ στρογγυλά πρόσωπα. Δεν κολακεύει ιδιαίτερα όσες έχουν φαρδύ ώμους. Αν πρόκειται για το ντεκολτέ ενός αμπιγιέ φορέματος, σε εφαρμοστή γραμμή και θέλεις τα μπράτσα σου να φαίνονται λεπτότερα, τότε καλύτερα να επιλέξεις τιράντες που να είναι φαρδιές κι όχι λεπτές.

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 8

Φόρεμα με κρουαζέ ντεκολτέ

Το όνομα του προέρχεται από τη γαλλική λέξη croisé, που σημαίνει σταυρωτός και του ταιριάζει απόλυτα, καθώς περιγράφει τέλεια τον τρόπο που ”κλείνει”. Ένα κρουαζέ φόρεμα δένει συνήθως με μια ζώνη στη μέση ή κλείνει με κάποιο κούμπωμα για να μένει σταθερό.

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 9

Ακόμα το κρουαζέ φόρεμα είναι ανάρπαστο και τόσο αγαπητό, διότι μπορεί να φορεθεί από το πρωί στο γραφείο έως και το βράδυ στην έξοδό σου. Συνήθως, προτιμάται από γυναίκες με μεγάλο μπούστο, διότι το κόψιμο της λαιμόκοψης κολακεύει το στήθος, ενώ το κρουαζέ του φορέματος κάνει την μέση να δείχνει πιο λεπτή!

Ένα τέτοιο φόρεμα θα το βρείτε στη συλλογή του Ollala Fashion E-shop.

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 10

Πρόκειται για ένα μίντι φλοράλ φόρεμα σε κλος, πλισέ γραμμή, με κρουαζέ ντεκολτέ, με τρουακάρ μανίκι και μία αποσπώμενη δετή ζώνη.

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 11

Φόρεμα με ντεκολτέ σε σχήμα καρδιάς

Όπως υποδηλώνει το όνομα του, αυτό το ντεκολτέ σχηματίζει δύο καμπύλες σε σχήμα καρδιάς. Αυτό το στυλ επιλέγεται από γυναίκες που θέλουν να είναι αποκαλυπτικές και να τραβήξουν τα βλέμματα στην περιοχή του στήθους, καθώς είναι μια από τις καλύτερες γραμμές γυναικείων φορεμάτων που τονίζουν και αναδεικνύουν αισθητικά το μπούστο.

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 12

Το ντεκολτέ σε σχήμα καρδιάς ταιριάζει στους περισσότερους τύπους σώματος. Ταιριάζει τέλεια σε μεγάλο μπούστο αλλά και στο μικρό στήθος, δίνει ακόμα πιο ελκυστική εμφάνιση.

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 13

Τόλμησε το λοιπόν και κλέψε τις εντυπώσεις φορώντας ένα μίνι φόρεμα με ενισχυμένο ντεκολτέ σε σχήμα καρδιάς, ανοιχτή πλάτη και πούλιες, το οποίο θα αναδείξει μοναδικά το μπούστο χαρίζοντας μια έξτρα δόση θηλυκότητας.

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 14

Φόρεμα στράπλες

Αυτό το στυλ ντεκολτέ αναδεικνύει τον λαιμό αλλά και τους ώμους. Είναι ρομαντικό και ταυτόχρονα άκρως θηλυκό, καθώς ταιριάζει καλύτερα σε όσες γυναίκες είναι μικροκαμωμένες, με μικρή έως μέτρια προτομή.

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 15

Η στράπλες λαιμόκοψη είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή στυλ, ειδικά για βραδινά μάξι φορέματα και επίσημα, αμπιγιέ φορέματα για έναν γάμο ή μια βάπτιση. Συνήθως, κόβεται ακριβώς πάνω από την προτομή και αφήνει το ντεκολτέ, το άνω στήθος και τα χέρια εντελώς γυμνά.

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 16

Ωστόσο, θα χαρακτηρίζαμε πολύ γοητευτικό ένα μάξι στράπλες φόρεμα σε εφαρμοστή γοργονέ γραμμή, που τονίζει τη μέση και αναδεικνύει τη σιλουέτα.

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 17
Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 18

Επίσης, το στράπλες ντεκολτέ είναι ένα στιλ νυφικού που προτιμούν αρκετές νύφες, διότι ακόμη και αν έχετε μικρό μπούστο με την ενίσχυση που διαθέτουν τα περισσότερα στράπλες νυφικά θα φαίνεται πιο πλούσιο το ντεκολτέ σας.

Φόρεμα με έναν ώμο

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 19

Όπως δηλώνει και το όνομα της, αυτή η λαιμόκοψη τείνει να αγκαλιάζει έναν από τους ώμους σας. Αυτό το ασύμμετρο στυλ προσθέτει ένταση και φαντασία στην προσωπικότητά σας. Αλλά ανάλογα με το ύφασμα, μπορεί επίσης να προσθέσει έναν αέρα εκλέπτυνσης και μπορεί επίσης να σας κάνει να φανείτε κομψή, προσδίδοντας έναν επίσημο χαρακτήρα στο λουκ σας. Είναι ιδανικό για στενούς ώμους και λεπτούς βραχίονες, καθώς αυτή η λαιμόκοψη τείνει να διευρύνει την οπτική γοητεία.

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 20

Φόρεμα εξώπλατο, δεμένο στον λαιμό

Ένα εξώπλατο φόρεμα εκθέτει τους ώμους και τα μέρη του ντεκολτέ, καθιστώντας το, το τέλειο ένδυμα για να τονίσει καλλίγραμμους βραχίονες και ώμους. Αυτός ο σχεδιασμός τραβάει το μάτι προς τα πάνω και μέσα, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα εξισορρόπησης αν έχεις μεγάλους ώμους. Βελτιώνει την καμπύλη και είναι ιδιαίτερα κολακευτικό για γυναίκες που έχουν σωματότυπο σε σχήμα κλεψύδρας.

Μίντι καθημερινό εξώπλατο φόρεμα, δετό πίσω από το λαιμό, ιδανικό φόρεμα για την περίοδο της καλοκαιρινής σεζόν.

Εξίσου, ένα μάξι βραδινό, εξώπλατο φόρεμα, δετό ή κουμπωτό στο λαιμό, θα σας χαρίσει μια εντυπωσιακή εμφάνιση που δεν θα περάσει απαρατήρητη!

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 23

Φόρεμα με ντραπέ ντεκολτέ

Το ντραπάρισμα αυτού του τύπου ντεκολτέ που καταλήγει φυσικά σε στρογγυλεμένες πτυχές, σχηματίζει μια μοναδική σιλουέτα που κολακεύει τους περισσότερους γυναικείους σωματότυπους. Ωστόσο, οι γυναίκες με μικρότερο στήθος και φαρδύτερους γοφούς θα επωφεληθούν με βεβαιότητα από αυτό το στυλ φορέματος.

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 24

Επιλέξτε ένα μάξι φόρεμα με ντραπέ ντεκολτέ και άνοιγμα στο γόνατο, από μουσελίνα που μπορεί να φορεθεί σε περιστάσεις όπως ένα γάμο ή μια βάπτιση. Ένα φόρεμα που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα σε όποιο event και αν φορεθεί. Ιδανικό και για plus size.

Ποιο ντεκολτέ φορέματος είναι το κατάλληλο για εσένα; 25

Μην ξεχνάς, το κλειδί για την τέλεια εμφάνιση είναι η αυτοπεποίθηση! Φυσικά, η γνώση του τι ταιριάζει πιο καλά με τον τύπο του σώματός σου, το σχήμα του προσώπου, το μήκος του λαιμού και το ύψος, θα σε βοηθήσει να κάνεις μια σοφή επιλογή, για το ντεκολτέ φορέματος που πρέπει συνήθως να επιλέγεις .